Avnbøgen minder meget om bøgehækken, men bladene har en mere lunefuld overflade. Ydermere kan avnbøg modstå dårlig jordbund og våde forhold. Bladene på avnbøg bliver gråbrune i farven om efteråret.

 

Hvad adskiller avnbøgen sig fra bøgen?

 

Navnet på avnbøg kan forårsage forvirring. Avnbøgen er ikke en bøgehæk. I stedet er den i familie med birken. Avnbøg og europæisk bøg (Fagus sylvatica) bruges til sammenlignelige hække.

Deres blade ligner hinanden og beskæres til en hækform, de har også omtrent samme form. Avnbøg mister flere blade om efteråret, men til gengæld har de en smuk efterårsfarve og er blandt de få hækplanter, der også trives i våd jord.

Tabet af blade behøver ikke at være en ulempe. Avnbøgen giver meget tilbage om sommeren med sit fængslende grønne løv. En anden fordel ved avnbøg er, at det er en hjemmehørende plante.

Så du behøver ikke bekymre dig om, at den ikke overlever vores klima. Desuden er en hæk med disse planter så tæt forgrenet, især efter et par beskæringssessioner, at den stadig giver noget læ og beskyttelse mod udsyn selv om vinteren.

 

Hvor ofte skal jeg beskære min avnbøg?

 

Når du har plantet din avnbøg, skal du vente på, at den når den ønskede højde, før du beskærer den. Beskæringsformen afhænger af din personlige præference. Vil du plante avnbøg, fordi du er træt af, at naboerne kan se alt, hvad der sker i din have?

skal du vente til hækken er i øjenhøjde. Først derefter kan du bestemme formen. For at sikre en fuld hæk, trim bunden lidt bredere end toppen. Dette giver også undersiden nok sollys til at gro nye blade og du får en almindelig tæt hæk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.